Uratarinoita – Tradenomista tilintarkastajaksi

 

Seuraavaksi blogisarjassamme yrityksemme tilintarkastusassistentit Lauri ja Tuomas kirjoittavat harjoittelusta ja työllistymisestä meille tradenomin näkökulmasta. Huomaathan, että harjoittelijahakumme keväälle 2018 on nyt käynnissä, lue lisää täältä!

Valmistuimme tradenomeiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2016. Lisäksi olimme molemmat konsultoivan taloushallinnon kärjen opiskelijoita. Opintojen edetessä ajankohtaiseksi tuli hakea tutkintoon kuuluvaan harjoitteluun ja aloitimme molemmat harjoittelun tammikuussa 2016 SYS Auditilla. Työharjoittelun pituus oli noin viisi kuukautta, jonka jälkeen työsuhteemme jatkui tilintarkastusassistenttina heinäkuun puoleen väliin saakka.

Työharjoittelu alkoi kattavalla perehdytyksellä tarkastustyöhön ja toimistorutiineihin. Perehdytyksen jälkeen pääsimme tekemään käytännön tarkastustyötä auktorisoitujen tarkastajien tiiviissä ohjauksessa, jonka ansiosta työstä ja työskentelytavoista pääsi hyvin perille ja perusasiat alkoivat jäädä nopeasti mieleen. Positiivista oli myös se, että harjoittelijoille annettiin paljon vastuuta työn toteuttamisesta ja toimistorutiinien ylläpitämisestä. Työporukka oli mahtava heti alusta alkaen ja ilmapiiri mukavan avoin ja leppoisa.

Harjoittelun alkuvaiheessa tarkastustyöt painottuivat asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden tilintarkastukseen. Kun tietotaito karttui, meidät perehdytettiin myös liiketoimintayhtiöiden tarkastukseen. Työharjoittelun ohessa oli mahdollista suorittaa myös muita opintojaksoja niistä etukäteen työnantajan kanssa sopimalla. Tentteihin ja luennoille osallistuminen oli siis mahdollista. Koulussa opittuja asioita pääsi todellakin hyödyntämään käytännössä, kun taloushallinnon osaamista ja ymmärrystä testattiin heti alusta alkaen asiakastöiden muodossa. Harjoittelu olikin todella opettavainen kokemus ja auttoi ymmärtämään alaa ja sen vaatimuksia. Voisikin sanoa, että tilintarkastuksen oppii kunnolla vasta silloin, kun pääsee itse tekemään käytännön tarkastustyötä.

Näin jälkeenpäin miettiessä totesimme, että ammattikorkeakoulun tärkein kurssi on työharjoittelu ja sitä kautta on mahdollisuus työllistyä mielenkiintoisiin työpaikkoihin. Harjoittelujaksoon kannattaa panostaa hakemalla ajoissa itseään kiinnostavaan työtehtävään. Lisäksi harjoittelun kautta on myös mahdollista löytää toimeksiantaja esimerkiksi opinnäytetyölle.

Valmistumisen jälkeen aloitimme molemmat määräaikaisina tilintarkastusassistentteina tammikuusta 2017 ja tämän myötä meille tarjottiin vakituisia työsopimuksia. Iloksemme saammekin jatkaa työskentelyä asiantuntevassa ja osaavassa organisaatiossa ja toivottavasti lähitulevaisuudessa saamme myös suoritettua tilintarkastajien HT-tutkinnon hyväksytysti!

Kirjoittanut:

Lauri Lehtonen

Tuomas Rantanen

Lauri Lehtonen

HT

puh. 045 124 1462

Lauri Lehtonen

HT

puh. 045 124 1462

Koulutus

Hyväksytty tilintarkastaja (HT), 2019

Tradenomi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Työkokemus

Lauri aloitti Tilintarkastus Riuttanen Oy:ssä harjoittelijana keväällä 2016 ja on työskennellyt tilintarkastusassistenttina keväästä 2017 alkaen sekä auktorisoituna tilintarkastajana suoritettuaan tilintarkastajatutkinnon 2019. Tilintarkastustehtävissä hänelle on kertynyt monipuolista osaamista asunto- ja kiinteistöyhtiöiden, pk-yhtiöiden ja yhdistysten tilintarkastuksista.